Zulte

Lierse klopt Zulte Waregem!

19.08.2024

Lierse trok op de eerste speeldag van de competitie naar Zulte Waregem. Na een 4-1 verlies tegen Zulte op de laatste speeldag van vorig seizoen hadden onze Pallieters iets recht te zetten aan de Gaverbeek.

In het tussenseizoen maakte Sven Van den Broeck de overstap als coach naar Essevee. Kortom, deze wedstrijd had vooraf voldoende elementen om er een boeiende pot voetbal van te maken.

Onze sterk verjongde Pallieters kenden een aanvankelijk moeilijk begin onder de druk van de thuisploeg, echte kansen kwamen er niet. Gedurende de eerste helft kreeg geel-zwart steeds meer vat op de wedstrijd, met enkele dreigingen via Kireev en Adinany.

Kort voor rust schilderde Mpanzu een corner op het hoofd van Perdichizzi, die de 0-1 enig mooi overhoeks in doel kopte. Dit was meteen ook de ruststand.

Na rust had de thuisploeg het overwicht maar een sterke Lierse defensie kwam nooit echt in de problemen. Op de tegenaanval waren Adinany en Sow nog dicht bij een dubbele voorsprong maar hun poging stuitte op de doelman.

Lierse start het seizoen met een mooie 0-1 overwinning voor het oog van de bijna 500 meegereisde supporters.

XI: De Smet, De Schrijver, Marijnissen, Boone, Perdichizzi, Mpanzu ('58 Laes), Asare, Daguin, Kireev ('90 Claes), Sow ('76 Dailly), Adinany