test

Welkom terug KLSK!

13.06.2024

Welkom terug Koninklijke Lierse Sportkring!

Met trots en veel emotie kunnen we vandaag aankondigen dat de Belgische Voetbalbond (KBVB) onze aanvraag om de naam van onze club te wijzigen naar Koninklijke Lierse Sportkring, heeft goedgekeurd!

We hebben alles in het werk gesteld om de vooropgestelde deadline van 1 juli 2024 te halen, en het is ons gelukt, dankzij de steun van duizenden Liersefans.

We zijn ervan overtuigd dat deze stap een positieve impact zal hebben op de toekomst van onze club en de unieke band tussen Lier, Lierse, en jullie, de fans. En dat we zo onze voetbaltrots verder versterken.

Deze aanvraag tot naamswijziging werd gedragen door een brede waaier van stakeholders. Zo wilden we samen met jullie de rijke historie van de club herstellen en de identiteit van het Lierse voetbal verder versterken. We lanceerden ook een petitie onder de Lierse de supporters, en die werd massaal ondertekend!  Maar liefst 2600 geel- zwarten tekenden de petitie.

De kracht van traditie en identiteit 


De naam Koninklijke Lierse Sportkring is onlosmakelijk verbonden met de glorierijke geschiedenis van de club. Onder die naam beleefde Lierse SK memorabele momenten, met vier landstitels, twee Bekers van Belgiƫ en twee Super cups. De naamswijziging is dan ook meer dan een cosmetische aanpassing; het is een symbolische daad die de waarden, identiteit en tradities van het voetbal op Lierse in ere herstelt.

De aanvraag was gebaseerd op artikels van het bondsreglement, die naamswijzigingen toestaan onder bepaalde voorwaarden. Lierse K voldeed aan alle voorwaarden, waaronder het behoud van de identiteit van de club en het respect voor de tradities van het Lierse voetbal.

Een breed gedragen initiatief

De naamswijziging geniet een ongeziene, unanieme steun van diverse sleutelfiguren binnen en buiten de club. Deze  aanvraag tot naamswijziging werd mee ondertekend door de clubleiding, medewerkers, het supportersverbond, sfeercollectief Pallieter 30, burgemeester en 2 schepenen van de stad Lier, sympathisanten, commerciĆ«le sponsors, cel veiligheid Lierse, horeca personeel Lierse, spelers Lierse K, ex-spelers K. Lierse SK, en jeugdspelers van Lierse K.

Gouden partners

Premium partners

Technische partners

Horeca partners