RodaLierse

Verdienstelijk Lierse in oefenpot bij Roda

07.01.2019

Lierse speelde zondagnamiddag een oefenwedstrijd op bezoek bij het Nederlandse Roda JC. De Limburgse club bekleedt op dit moment de 8e plaats in de Eerste Divisie.

De Pallieters begonnen aan de partij zonder de geblesseerden Kuijlaars, McMillen en Molenberghs. Geens (ziek), Buyens, Delorge en Janssen kregen rust.

Lierse startte fel aan de partij, Ogunjimi klom hoger dan zijn tegenstander op een voorzet van D'Onofrio, maar de kopbal belandde op de dwarsligger. Bij een volgende corner beroerde Roda-verdediger Dijkhuizen de bal met de hand, maar de ref zag er geen graten in. Het was al Lierse wat de klok sloeg de eerste 20 minuten, de thuisploeg was onder de indruk van het frivole spel van de bezoekers. Na een kwartier weer Ongunjimi die de bal pardoes voor de rechter, het schot viel in het zijnet. Er volge de een slechte uittrap van doelman Novakovic, Da Silva knalde meteen op doel, maar Novakovic en de paal brachten redding. Na 23 minuten spelen toonde de thuisploeg zich een eerste keer gevaarlijk, topscorer Engels maakte zich mooi vrij bij een corner maar zag zijn schot knap gered door de debuterende Rausin. De laatste kans van de eerste helft was opnieuw voor Lierse, dat de eerste helft veruit de betere was van de thuisploeg. Ogunjimi bediende spitsbroeder Vermeiren, die zijn schot echter gekraakt zag.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een kans voor Lierse dus. De bla beef hangen rond de zestien en plots kwam opnieuw Ogunjimi in balbezit. Marvin trapte meteen op doel maar Novakovic stond pal. Ook de volgende kans was voor de bezoekers uit Lier, Ogunjimi liep goed in op een flankvoorzet maar kopte hard en nipt over. Geen verdiend doelpunt dus voor Lierse, dat viel aan de overzijde. Na 65' voorzet van op links, DIjkhuizen kwam goed inlopen en trapte de 1-0 voorbij de ingevallen Vits.

Lierse leek na een week vol zware trainingsarbeid nu door zijn beste krachten heen te zitten. De thuisploeg nam het balbezit en de kansen dan ook over de laatste 20 minuten. Engels trapte eerst nog voorlangs, maar in de 77’ trof Djim raak op een voorzet vanop rechts. Van Velzen ging nog eens op wandel in de zestien van Lierse, passeerde enkele tegenspelers, maar besloot dan voorlangs. We tekenden dus een 2-0 verlies op, maar Lierse toonde zich meer dan een uur de beter van een Nederlandse profclub, wat alleen maar positieve gevolgen kan hebben richting de competitie toe, die volgend week hernomen wordt met een uitwedstrijd bij Dender.