Urbain

Urbain Spaenhoven niet langer veldtrainer bij Lierse K

23.03.2019

De wegen van Lierse Kempenzonen en veldtrainer Urbain Spaenhoven scheiden. Dat zijn beide partijen op vrijdag 22 maart in onderling overleg overeengekomen.



Luc Van Thillo: “Het is met pijn in het hart dat we afscheid moeten nemen van Urbain, want bovenal is hij gewoon een zeer capabele trainer. Maar bepaalde licentievereisten verplichten ons hiertoe. We hebben vrijdag dan ook beslist om onze onderlinge overeenkomst te beëindigen. We wensen Urbain het beste toe en weten dat hij vanaf nu onze vurigste supporter zal zijn.”

Urbain Spaenhoven: “De club heeft van de licentiecommissie het bericht gekregen dat ik niet langer veldtrainer kan zijn bij Lierse K. Die maatregel wordt door de commissie opgelegd. Ik stel het clubbelang uiteraard boven dat van mij persoonlijk. Daarom hebben we ook beslist de samenwerking te stoppen. Dat doe ik uit respect voor de mensen die deze mooie club terug hebben opgebouwd, en voor haar supporters. De voorbije maanden heb ik getracht mijn diplomasituatie te regulariseren. Ik zit toch al meer dan 30 jaar in het trainersvak. Maar jammer genoeg ben ik daarbij via verschillende kanalen op een njet gestuit. Het doet pijn Lierse te moeten verlaten, want ik voelde me hier al enorm goed thuis. Maar ik heb het volste vertrouwen in mijn nu ex- collega’s van de technische staff, dat zij samen met de ploeg de komende weken voluit voor dat eindrondeticket zullen gaan.”