PETROV

SAVA PETROV IS DE NIEUWE SPITS VAN GEEL-ZWART

24.08.2020

Lierse bereikte deze namiddag een akkoord met KVC Westerlo omtrent de huurovergang van Sava Petrov. De 22-jarige centrumspits tekende tot het einde van het seizoen.

Doordat Simon Vermeiren gisteren vroegtijdig uitviel, moest geel-zwart snel schakelen in de zoektocht naar offensieve versterking. Onze club liet daarbij haar oog vallen op Sava Petrov. Een pijlsnelle en sterke aanvaller met een uitstekende werkmentaliteit. 

De in Belgrado geboren en in Westerlo wonende Petrov speelde 46 wedstrijden voor KVC Westerlo in de Proximus League, scoorde vier keer en gaf 4 assists. 

Lierse voorzitter Luc Van Thillo geeft tekst en uitleg bij deze transfer: “Het was gisteren voor iedereen die Lierse een warm hart toedraagt een emotioneel moment. Geel-zwart behoort terug tot het profvoetbal, en we hebben gisteren meteen kunnen tonen dat we daar ook thuishoren. Ik geloof ten volle in het potentieel van onze huidige spelerskern en technische staff. De grinta en passie waarmee er gisteren gevoetbald werd maakte van mij een enorm trotse voorzitter.
Het enige minpunt aan deze prachtige namiddag was het vroegtijdig uitvallen van Simon Vermeiren. Vandaag hebben we snel moeten schakelen om een nieuwe aanvaller aan de kern toe te voegen. Met Petrov halen we een uitstekende spits binnen die gekend staat om zijn grote werklust. Als voorzitter wil ik mij blijven engageren om met zoveel mogelijk Belgische spelers te voetballen. Een uitzondering op deze regel kon gemaakt worden indien er zich een opportuniteit aandiende en een buitenlandse speler een meerwaarde kon betekenen. Met Sava Petrov halen we nu zo iemand. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel in de harten van onze supporters zal spelen. Daarnaast blijven we uiteraard inzetten op de verdere uitbouw van onze jeugdwerking waarbij we onze eigen jongeren kansen blijven geven.”

Welkom bij Lierse, Sava!