Rocky

Rocky Peeters is de nieuwe trainer van Lierse K

05.04.2019

Lierse bereikte gisterenavond laat een akkoord met Rocky Peeters om hoofdtrainer te worden van onze club. Peeters tekende een contract bij Lierse K voor anderhalf jaar. 

Rocky Peeters (Herentals, 18 augustus 1979) komt over van Olympia Wijgmaal, waar hij de voorbije seizoenen trainer was. Van 2013 tot 2015 coachte hij KVK Tienen, waarmee hij een titel en promotie behaalde. Daarna trok hij naar Wijgmaal, waar hij tot de zomer van 2018 als speler-trainer fungeerde. Wijgmaal deed het aardig dit seizoen onder Peeters, de Leuvense club staat op de derde plaats in 2e amateur. Als voetballer trok hij na de jeugd van Lierse naar Geel. Met Roeselare promoveerde hij naar 1e nationale, waarna hij 6 seizoen profvoetballer was bij STVV en Beerschot-Wilrijk.

LIerse K voorzitter Luc Van Thillo: “Rocky paste volledig in het profiel dat we voor ogen hadden. Hij is jong, gedreven en ambitieus, maar bovenal een nuchtere Kempenaar. Hij is hier overigens geen onbekende want de jonge Rocky speelde 7 jaar in de jeugd van Lierse.”

Lierse K stelde een goede maand geleden haar jeugdproject en visie voor de komende jaren voor.
Luc Van Thillo: Toen zeiden we al dat we in de toekomst zouden kiezen voor een technische staff die de kwaliteiten heeft om jonge spelers te doen groeien. En dat net die jeugdspelers de kern zijn van ons groeipad als club. Tijdens het gesprek met Rocky was het al snel duidelijk dat we hierover op dezelfde lijn zaten. Als bestuur gaan we in ieder geval voor een vruchtbare samenwerking en wensen we Rocky alvast veel succes de komende maanden!”

Rocky Peeters: “Ik had dit niet echt zien aankomen, maar als een club als Lierse K je zo’n kans aanbiedt, dan twijfel je geen seconde. Het is een cliche in de voetbalwereld, maar dit voelt echt aan als thuiskomen. Tussen mijn 4 en 18 jaar miste ik als supporter geen enkele match van Lierse. Daarna moest ik zelf voetballen op zaterdagavond (lacht). Van Bertho Bosch toen ik klein was tot de titel in 1997 toen ik zelf nog bij Lierse speelde bij de juniores, ik heb daar mooie tijden gekend. Nu terugkeren naar het Lisp als trainer is dan ook een beetje een droom die uitkomt. 
Ergens is het spijtig dat ik Wijgmaal moet verlaten voor het eind van het seizoen, maar de club gunde mij deze kans. Pas na hun akkoord heb ik de gesprekken met Geel-zwart afgerond.  De spelersgroep herbergt heel wat talent, ik kan niet wachten om aan mijn opdracht te beginnen!”