Châtelet-Farciennes

Officiële reactie na uitwedstrijd bij Châtelet-Farciennes

26.11.2018

Als nieuw bestuur van Lierse stonden we vanaf dag 1 zij aan zij met de fans en dat willen we zo houden. Samen bouwen we zo gestaag aan onze club. En daar plukken we week na week de vruchten van. Bij de vorige thuismatch trok onze achterban de ploeg nog over de streep in de slotfase tegen RWDM. Ook afgelopen weekend waren de fans trouw aanwezig voor de uitwedstrijd naar Chatelet.

 

Het slot van de wedstrijd was turbulent zowel op als naast het veld. En dan kunnen de gemoederen al eens hoog oplaaien. Die vurige steun van onze fans is geweldig en typeert ook de strijdvaardigheid, maar moet wel binnen bepaalde grenzen blijven.

Zo kunnen spreekkoren met racistische inslag niet door de beugel. Lierse is een open club waar iedereen welkom is. We zullen hierover dan ook een gesprek aangaan met de fans in kwestie.
 

Na afloop van de wedstrijd bij de terugkeer naar de bussen, werden onze supporters echter met zeer veel machtsvertoon opgevangen door de lokale politiediensten, zonder dat hiervoor een rechtstreekse aanleiding was. Het is duidelijk dat de (ter plaatse eveneens aanwezige) politiediensten verbonden aan de zone Lier, alles geprobeerd hebben om de gemoederen te bedaren.

Op geen enkele verplaatsing dit seizoen hebben er zich baldadigheden voorgedaan. Gelet op het beperkt aantal supporters van de tegenpartij en de afstand tussen beide supportersgroepen, had dit zich nu ook niet voorgedaan. Bepaalde spreekkoren van een halfuur aan dit politie-optreden voorafgaand, geven dan ook geen vrijgeleide om zomaar geweld en traangas op onze supporters te gebruiken. 

We willen duidelijk zijn, de club keurt alle vormen van geweld af, maar wil dan ook dat onze fans correct en met het nodige respect behandeld worden. Supporters die voor de incidenten op Chatelet klacht willen indienen, kunnen die doorsturen naar supportersverbond@lierse.com