Knokke-Lierse: 1-2

Lierse wint in Knokke met 1-2

28.01.2019

Lierse boekte zondag een belangrijke 1-2 uitzege bij Knokke. De wedstrijd kende twee gezichten, waren de bezoekers de eerste helft op achtervolgen aangewezen, werd de 1-0 achterstand de tweede helft keurig en verdiend omgebogen in een 1-2 overwinning.

De technische staf voerde twee wijzigingen door in de basiself van de Pallieters die vorige week Seraing klopten. Simon Vermeiren was na zijn griepaanval weer paraat en ook Toon Janssen kreeg opnieuw een titularisplaats. Bernier (overbelasting knie) en Da Silva verdwenen uit de ploeg. Ogunjimi worstelde op de wedstrijddag met griepklachten, maar vermande zich en verscheen aan de aftrap.

ACHTERVOLGEN MET WIND OP KOP

Royal Knokke FC kon terugblikken op een uitstekende thuisreputatie de voorbije weken met 3 opeenvolgende overwinningen en schoot dan ook aan 100 per uur uit de startblokken. Een eerste dreiging ging nog naast, maar bij de tweede was het raak, en dat al toen de klok nog geen 5 minuten rond was. Een kort genomen corner belandde na een snelle dribbel van Staelens in de voeten van Savaete, die overhoeks binnentrapte, 1-0. Lierse meteen op achtervolgen aangewezen, en in de gegeven omstandigheden, klein en moeilijk bespeelbaar veld, en een strakke tegenwind, bleek dat een scenario van een B-film te zijn die eerste helft. Knokke zette dan ook nog eens een strakke organisatie neer en zakte terug op eigen helft, waardoor de doelkansen schaars waren. Lierse probeerde toch openingen te vinden, en na een goede voorzet van Ogunjimi kreeg Vermeiren wel een panklare doelpoging aangeboden, maar de spits trapte echter ongelukkig naast de bal. Nog voor we een halfuur ver waren, kreeg Buyens ook een uitstekende schietkans, maar zijn schot werd in extremis afgeblokt. Aan de overzijde bleef het opletten voor de snelle omschakeling van de thuisploeg, die nog een tweetal kansjes onbenut liet.

YOUSSEF DE VERLOSSER

Lierse moest dus, niet voor de eerste keer dit seizoen, fel aan de bak de tweede helft.  Geel-zwart kreeg wel letterlijk een duwtje in de rug van de strakke wind, die de tweede helft in het voordeel was van de Pallieters. Boulaouali dreigde een eerste keer met een vrije trap, maar Verlinden redde goed. Op een scherp aangesneden corner kopte Vermeiren ook nog over doel. Halfweg de tweede helft was de 1-1 dan toch een feit, toen Boulaouali zijn hoekschop weer knap en scherp aansneed en de bal in de verste hoek in doel waaide. Lierse gesterkt en vol vertrouwen op zoek naar de winninggoal, Buyens was er twee keer dichtbij. De eerste keer wachtte hij net iets te lang om af te drukken waardoor het schot nog geblokt werd, de tweede keer trapte de middenvelder perfect maar de bal ging via de binnenkant van de paal voorlangs. De Lierenaars verdienden nu echt een goal, een voorzet van de ingevallen Maus werd door Ogunjimi in de volley net naast getrapt. Het overwicht van de tweede helft werd dan toch omgezet in een tweede treffer, toen Boulaouali zeven minuten van het einde de 600 meegereisde fans van Lierse verloste met een met een knappe vrije trap. De resterende tijd speelden onze jongens de wedstrijd professioneel uit, met o.a. een secure doelman Rausin, die de in de zestien gepompte ballen één voor één redde.
Door deze overwinning heeft Lierse de vierde plaats een iets steviger vast.

KNOKKE: Verlinden, Van De Water, Vanraefelghem, Biermans, Mestdagh, Pierre, Savaete, De Cuyper (76’ Dhondt), Staelens, Van De Velde (76’ Buysse), Van Eyck.

LIERSE: Rausin, D’Onofrio (59’ Maus), Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Janssen (92’ Maes), Buyens, Boulaouli (88’ Van der Veken), Vermeiren, Ogunjimi.

DOELPUNTEN: 5’ Savaete 1-0, 65’ Boulaouali 1-1, 83’ Boulaouali 1-2.

GELE KAARTEN: 20’ Boulaouali, 82’ Pierre.

SCHEIDSRECHTER: Lefevre.