francsborains

Lierse wint bekerthriller tegen Francs Borains

12.08.2018

Een 2000-tal supporters tekenden present voor de eerste wedstrijd in het Herman Vanderpoortenstadion sinds 5 mei 2018 tegen OHL.

Lierse klopte in haar eerste officiële wedstrijd op het Lisp 2e amateurclub Francs Borains na een spannende strafschoppenserie.

In dit bekertreffen konden de Pallieters zich geen betere start dromen: na 5’ minuten stuurde Boulaouali Vermeiren weg, de spits zette goed door en klopte de bezoekende doelman met een laag schot. Lierse drukte meteen door en Kuijlaars was kort daarna dichtbij de 2-0. Bij de eerste tegenstoot van de bezoekers was het meteen raak: op hoekschop van Chaabi kon Botoko met het hoofd de gelijkmaker in doel koppen. De bezoekers roken bloed en trokken verder ten aanval. Thuisdoelman Geens had 3 keer op rij een goede redding in huis. Vermeiren besloot aan de overzijde nog net naast na afleggen met het hoofd van Boulaouali, rusten bij 1-1.

Na een kansenloos eerste kwartier in de tweede helft, stak Lierse opnieuw als eerste de neus aan het venster. Een doelpunt van Buyens werd afgekeurd wegens nipt buitenspel, een schuiver van Kuijlaars werd gestopt door Vandermeulen. De bezoekers combineerden bijwijlen aardig in de korte ruimte, Lai verscheen alleen voor Geens na een opwippertje, maar zag zijn lob stranden op de dwarsligger. Lierse zag het gevaar en trok terug ten aanval, een scherpe voorzet voor doel van Kuijlaars werd kort voor doel op tijd ontzet. De beste kans was net voor affluiten echter nog voor de vrijstaande Van Der Veken, die goed naar de verste winkelhaak kopte, maar Vandermeulen tikte de bal met een ultieme reflex op de lat en over.

In dit vroege stadium van de beker worden er nog geen verlengingen gespeeld, er stond dus meteen een strafschoppenserie op het programma.

Na een misser van Da Silva moest Lierse achtervolgen, maar Geens bracht met een redding op de tweede strafschop de bordjes terug in evenwicht. De serie ging verder gelijk op, tot bezoeker Mendy de zesde penalty miste. Meeus twijfelde niet, scoorde de 6-5 en verzilverde zo de kwalificatie voor de thuisploeg.

LIERSE: Geens, D’Onofrio, Wils, Van Der Veken, Bastiaens (46’ Janssen), Sols, Buyens, Kuijlaars (88’ Meeus), Da Silva, Boulaouali, Vermeiren.

FRANCS BORAINS: Vandermeulen, Verstraeten (46’ El Barkaoui), Botoko, Leclercq, Mendy, Kouame Sogbo, Bakala-Luvuvamu, Ba, Renquin (71’ Bruylandts), Lai (85’ Gomis), Chaabi.

DOELPUNTEN: 5’ Vermeiren 1-0, 20’ Botoko 1-1

STRAFSCHOPPEN: El Barkaoui 0-1, Da Silva 0-1, Leclercq 0-2, Kuijlaars 1-2, Gomis 1-2, Vermeiren 2-2, Bruylandts 2-3, Buyens 3-3, Chaabi 3-4, Wils 4-4, Mendy 4-4, Meeus 5-4.

GELE KAARTEN: Bastiaens, Buyens, Wils, El Barkaoui, Mendy, Bruylandts.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Timmermans.