LierseDeinze

Lierse start eindronde met 4-1 zege

06.05.2019

Lierse zette zaterdag de eindronde in met een klepper van formaat. Bij de rust stond het nog 0-0, maar na een wervelende tweede helft klopten de Pallieters leider Deinze met duidelijke 4-1 cijfers. Door deze zege komt Lierse op 2 punten van Deinze en doet het weer helemaal mee in de strijd om die felbegeerde promotieplaats.

Trainer Rocky Peeters voerde enkele wissels door na het gelijkspel tegen Heist. Zo kwamen Thomas Wils, Toon Janssen, Jasper Sols en Marvin Ogunjimi terug in de startende elf. Kuijlaars was out met een blessure.

De thuisploeg onderstreepte het belang van de openingswedstrijd van de eindronde door een vlotte start te nemen. Na vier minuten leverde dat al een goede doelkans op, na een vlotte aanval kopte Ogunjimi een voorzet van Boulaouali nipt naast de verste paal. De thuisploeg speelde in een 3-5-2 en ving Deinze perfect op. Offensief toonde Geel-zwart heel wat impulsen, al kwamen er niet veel uitgespeelde kans meer uit de eerste helft. De bezoekers toonden zich tweemaal gevaarlijk via Lallemand, maar de spits kopte en trapte naast. Lierse knutselde vlak voor de rust na een knappe combinatie nog een doelpoging in mekaar, maar het schot van Delorge werd in extremis afgeblokt, rusten bij 0-0.

In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong.  Nelissen werd door een splijtende pass van Ogunjimi op links diep gestuurd, de jonge linkerflank zag zijn voorzet aan de tweede paal door Boulaouali uit een scherpe hoek binnen gewerkt worden. Kort daarna werd alweer Boualouali alleen op weg gestuurd richting doel, maar werd door Goossens van de sokken werd gelopen. Rood voor de Deinze verdediger en penalty voor de Lierenaren. Buyens zette de elfmeter om in een doelpunt, 2-0. Lallemand lukte 5 minuten een kwartier daarna de aansluitingstreffer, maar dat zou maar een voetnoot blijken. Lierse prikte immers binnen de 2 minuten  tegen en besliste de wedstrijd. De net ingevallen Bernier werd gehaakt in de zestien en Buyens nette beheerst zijn tweede strafschop van de avond.  Een kopbalgoal van Smolders na een assist van Janssen zette de kers op de geel-zwarte taart.

Komende zaterdag volgt de tweede wedstrijd voor de Lierenaars, met een partij op het veld van Virton.

LIERSE: Rausin, Delorge, Van der Veken (68’ D’Onofrio), Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Janssen, Buyens, Boulaouali (73’ Bernier), Ogunjimi (83’ Vermeiren).

DEINZE: Vandenberghe, Vinck, Goossens, Boone, Libbrecht, Le Postellec, Schils, Challouk, Van Walle, Tarfi (64’ Mezine), Lallemand (84’ Brulmans).

DOELPUNTEN: 49’ Boulaouali 1-0, 55’ Buyens (strafschop) 2-0, 73’ Lallemand 2-1, 75’ Buyens (strafschop) 3-1, 79’ Smolders 4-1.

GELE KAARTEN: 26’ Janssen, 51’ Wils, 74’ Boone, 76’ Smolders, 83’ D’Onofrio.

RODE KAART: 55’ Goossens.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

TOESCHOUWERS: 3.400.