Lierse onderuit tegen Virton

16.12.2018

Met een 0-2 nederlaag tegen Virton sloot Lierse 2018 een beetje in mineur af.
De nog maar tweede thuisnederlaag dit seizoen was ook te vermijden, door twee tegengoals die al te makkelijk werden weggegeven.

Met een 6 op 6 vatte Lierse vol vertrouwen en met de 11 die vorige week na de rust speelden, de topwedstrijd tegen Virton aan.

De thuisploeg creëerde de eerste doelkans, mooi samenspel over 3 stations, uiteindelijk werd Maes knap aangespeeld, maar zijn doelpoging werd afgeblokt. Virton prikte echter meteen tegen, Grain kwam in een goede schietpositie maar zijn poging dwarrelde voorlangs. Iets voor het halfuur kende rechtsback D’Onofrio een ongelukkig moment. Met de kop devieerde hij een bal in de richting van ex-Lierse speler Joachim die de opgelegde kans meteen verzilverde, 0-1.  Buyens kwam nog twee keer dichtbij de gelijkmaker. De Lierse middenvelder kopte eerst nipt naast de verste paal en zag bij een tweede poging zijn schot afzwaaien. Rusten bij 0-1.

Tijdens de rust kwam de jonge Kuete Maes vervangen. Lierse ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Nadat een bal wat bleef hangen, kon Vermeiren net te weinig kracht zetten achter zijn kopbal. Kort voorbij het uur lag matig uitverdedigen aan de basis van de 0-2, Grain liet de kans niet liggen en verdubbelde de voorsprong. De wedstrijd bloedde daarna wat dood, Lierse probeerde nog wel maar stootte op een stugge verdediging van de Luxemburgers. De beste kans op de aansluitingstreffer kwam nog op vrije trap, maar zowel Wils als Vermeiren konden de bal net niet aaien met het hoofd zodat die nipt voorlangs ging.
Een opdoffer dus voor de thuisploeg, die wel al het goede van de voorbije weken niet mag vergeten want met een 6 op 9 de winterstop intrekt.

LIERSE: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Nelissen, Sols (73’ Da Silva), Janssen, Buyens, Maes (46’ Kuete), Boulaouali, Vermeiren

VIRTON: Moris, Francois, Angiulli, Mbow, Lauriente, Schmitt, Lecomte, Grain (88’ Soumaré), Prudhomme, Cordaro (89’ Babit), Joachim.

DOELPUNTEN: 25’ Joachim 0-1, 62’ Grain 0-2

SCHEIDSRECHTER: Brinckman.

TOESCHOUWERS: 3.000.