Heist-Lierse

Lierse loopt eerste nederlaag op bij buur KSK Heist.

09.10.2018

Zaterdagavond keek Lierse tegen haar eerste nederlaag aan, het werd 1-0 op bezoek bij buur KSK Heist.
Geel-zwart incasseerde in de eerste helft een tegengoal van Ventôse en kreeg die achterstand niet meer weggewerkt.

René Trost wijzigde zijn basiselftal op 3 plaatsen. De uit blessure terugkerende Francesco D’Onofrio kwam terug in de ploeg, net als Jef Van der Veken en Augusto Da Silva. Thomas Wils werd op het middenveld geposteerd.

AL VROEG OP ACHTERVOLGEN
Het waren de Pallieters die het balbezit toebedeeld kregen van de thuisploeg, maar Geel-zwart kon daar weinig mee aanvangen. De eerste grote kans was voor Heist, Orye werkte een vrije trap van Janssens tegen de paal. Lierse reageerde met een verraderlijk lobje van Kuijlaars, dat niet zo ver over ging. Na 25’ stuurde Troonbeeckx ex-Lierse spits Ventôse doorheen de defensie en die krulde de bal in de verste hoek, 1-0. Lierse probeerde wel tegen te prikken, maar stootte op een stug Heist. De enige doelkans voor rust kwam nog na een vrijschop van Kuijlaars, die de paal trof.

MATIGE TWEEDE HELFT
De Lierenaars kregen hun aanvalsmotor niet aan de praat de eerste 25 minuten van de tweede helft. Na zeventig minuten was Lierse daar toch ineens met een doelkans, maar na een voorzet van Schops kopte Vermeiren over. Buiten twee gele kaarten en wat vervangingen gebeurde er daarna niet veel meer. Een goed georganiseerd Heist hield stand tegen Lierse, dat zelf te matig speelde om aanspraak te maken op een tegentreffer, eindstand 1-0.

KSK HEIST: Stroobants, Tambeur, Webers, Englebert, Verwerft, Engelen, Janssens (88’ Alaerts), Verbist, Troonbeekcx (80’ Wijns), Ventôse, Orye (78’ Adesanya).

LIERSE: Geens, Schops, Bastiaens, Van der Veken (61’ Maus), D’Onofrio, Wils, Buyens, Boulaouali (74’ Molenberghs), Da Silva, Kuylaars (68’ Meeus), Vermeiren.

DOELPUNTEN: 25’ Ventôse 1-0
GELE KAARTEN: 9’ D’Onofrio, 38’ Wils, 71’ Geens, 77’ Verwerft.
SCHEIDSRECHTER: Toeback.
TOESCHOUWERS: 2.000.