KLSK

Lierse K. en haar fans willen op termijn stamnummer 30 terug

01.12.2018

Na een voorstel van het supportersverbond en Brigata Trenta heeft Lierse K. zich geëngageerd om het stamnummer 30 terug te halen vanaf wanneer dit kan.

Luc Van Thillo: ”Het stamnummer is een prioriteit voor onze fans, samen met hen gaan we ervoor zorgen om dat terug te halen. Er is echter een wachttermijn van 10 jaar. Een realistisch moment hiervoor zou rond 2030 zijn, omdat de oude club ten vroegste geschrapt zal worden op de Algemene Vergadering van de KBVB in juni 2019. Maar we willen ons er nu al wel op voorbereiden en de nodig fondsen daarvoor stelselmatig opzijzetten. We zaten hiervoor al samen met vertegenwoordigers van Brigata Trenta en het supportersverbond. Samen met hen werken we aan een intentieverklaring. Op 6 december staat ons volgende overleg hierover gepland.”

Om een stamnummer terug te kopen moet de binding bewezen worden met de club die vroeger het stamnummer bezat.
Van Thillo: “We zijn er trots op dat we het stadion en het logo al konden recupereren. Daarnaast is er onze naam en zijn onze clubkleuren geel en zwart. Ook het clublied geven we de plaats dat het verdient. Op dit moment werken we daarenboven ook heel hard aan de opbouw van een Lierse museum. En last but not least willen we ook de jeugdwerking terug op het roemruchte niveau van vroeger krijgen. Als bestuur willen we hiermee aantonen dat het ons menens is om de oude waarden van de club in ere te herstellen.”