FF naar Beerschiot

Lierse en Beerschot bereiken akkoord over transfer Frédéric Frans

02.01.2020

Lierse K en Beerschot V A bereikten deze ochtend vroeg een akkoord over de transfer van Frédéric Frans. De verdediger maakt de overstap naar de club uit 1B en vertrekt deze ochtend al mee op winterstage met de Antwerpse club.

Lierse K voorzitter Luc Van Thillo: “Toen Frédéric voor ons tekende, maakten we ook de onderliggende afspraak dat als hij zichzelf kon verbeteren, lees een transfer naar een club uit 1B of 1A, we hem niet gingen tegenhouden. We willen ons als club daar aan houden.
Of dit een aderlating is voor Lierse K is of niet, windt van Thillo geen doekjes om. Van Thillo: "We moeten daar niet onnozel over doen, het vertrek van Fré is zowel sportief als extra sportief een aderlating. Maar, eens een speler in zijn hoofd de klik heeft gemaakt voor een transfer, is het nog moeilijk om de klok terug te draaien. Er moet natuurlijk iets tegenover staan, we laten onze kapitein niet zomaar gaan. We zijn dus met Beerschot een correcte transfersom overeengekomen. Daarenboven kan ik de fans nog beloven dat de zoektocht naar een waardige vervanger al gestart is. Dit doet niets af van onze ambities voor de rest van dit seizoen, en dat is zo snel mogelijk weggeraken van de laatste 4 plaatsen.

Ook Frédéric Frans zelf had nog een boodschap voor de Geel-zwarte fans:
Frédéric Frans: “Ik trap een open deur in wanneer ik zeg dat ik Lierse K verlaat met pijn in het hart. De club heeft er zeer wel tijd en energie aan besteed om mij terug te halen naar het Lisp. Daarnaast werd ik geweldig onthaald door de Geel-zwarte fans. Hoe zij achter de ploeg bleven staan week na week, zal me altijd bijblijven. Dat allemaal tesamen maakte het dan ook extra moeilijk om deze beslissing te nemen. Maar, ik heb er lang en goed over nagedacht, en mijn keuze is op een transfer naar Beerschot gevallen. De club speelt toch een reeks hoger dan Lierse K, en heeft titelambities. Dat ik er een paar oude bekenden terugvind, speelde ook wel mee.” De club van het Kiel vertrekt deze ochtend vroeg al op winterstage, waardoor de overgang in een stroomversnelling kwam. Frans: "Dit kan inderdaad overkomen als een plots vertrek, maar Beerschot zit in volle voorbereiding op de terugronde en vertrekt deze ochtend inderdaad al op stage. Ik sloot zonet aan bij de groep. Ik blijf uiteraard Geel-zwart steunen en hoop dat ze zo snel mogelijk uit de degradatiezone geraken. De omkadering en staff werkt zeer hard en goed, de kwaliteit in de spelersgroep is ook voldoende aanwezig, dus ik twijfel er niet aan dat ze zich zullen redden. Ik supporter alvast mee de komende maanden.