Lierse viert

Lierse boekt tegen Chatelet vierde thuiszege op rij

17.03.2019

Zaterdagavond stoomde Lierse door op eindrondekoers na een 2-1 thuiszege tegen Châtelet-Farciennes. Twee goals van topschutter Vermeiren binnen evenveel minuten zorgden voor een vierde overwinning op rij op het eigen Lisp.

EINDELIJK TERUG VOETBAL

Na de uitgestelde wedstrijd op Boom telde Lierse twee weken zonder competitievoetbal en was het dus maar al te blij om terug aan de bak te mogen. Dat gebeurde wel zonder Bernier en Da Silva, die wegens spierletsels aan de kant bleven. D’Onofrio meldde ziek af.

Dat Chatelet een te duchten tegenstander was, herinnerde Lierse zich nog maar al te goed van in de heenmatch, die met verlies werd afgesloten. Het waren ook de bezoekers die eerst dreigden op het Lisp, maar echt doelgevaar kwam er niet van. In de tiende minuut  werd Boulaouali in de zestienmeter gesandwicht, maar de ref plooide niet. Het balbezit was volledig Liers, na een knappe aanval trachtte Lierse dit ook om te zetten in een doelpunt, maar Ogunjimi besloot naast.

DUBBELLOOP

In het derde kwartier legden de Pallieters de wedstrijd in een definitieve plooi. Sluipschutter Vermeiren had zijn dubbelloop meegepakt en schoot twee keer raak binnen evenveel minuten. Eerst werd een kopbal van Ogunjimi van de lijn gehaald en werkte Simon de rebound binnen, daarna viel de bal na een knappe actie van het duo Boulaouali-Ogunjimi voor de voeten van de Lierse topscorer die weer niet twijfelde en de 2-0 hoog in doel knalde.

TOCH NOG SPANNING IN DE TWEEDE HELFT

De Lierenaars probeerden na de rust controle te houden, maar tegelijkertijd op zoek te gaan naar een derde treffer. De laatste pass was echter een paar keer te onzorgvuldig om aan echt uitgespeelde kansen te geraken. De bezoekers roken bloed en verwittigden eerst nog met een kopbal van Mazinga. Een kwartier voor het einde was het wel raak, Sbaa trapte van aan de rand van de zestien de bal in de verste hoek. Chatelet zette door en er was goed uitkomen van Rausin nodig om de doorgebroken Lamort af te stoppen. Lierse kreeg nog twee doelkansen via de ingevallen Kuijlaars, maar gescoord werd er niet meer op het Lisp, eindstand 2-1.

LIERSE: Rausin, Sols, Wils, Smolders, Nelissen, Janssen (91’ Delorge), Maus, Buyens, Boulaouali (79’ Kuijlaars), Vermeiren (77’ Van der Veken), Ogunjimi.

CHÂTELET-FARCIENNES: Moriconi, Lella, Castellana, Laurent, Aymeric, Castronovo (63’ Jiyar), Wala Zock, Galvez y Lopez, Durieux (63’ Lamort), Sbaa, Diako (63’ Manzinga).

DOELPUNTEN: 37’ Vermeiren 1-0, 38’ Vermeiren 2-0, 72’ Sbaa 2-1.

GELE KAARTEN: 65’ Sols, 75’ Sbaa, 79’ Lella, 88’ Laurent.

SCHEIDSRECHTER: Verslycken.

TOESCHOUWERS: 3.200.