Fit4Life

Lierse bezoekt Fit4Life in HH-ziekenhuis

16.11.2018

Afgelopen woensdag bracht onze eerste ploeg een bezoek aan het Heilig-Hart Ziekenhuis van Lier. Onze spelers en de technische staf hebben er een groep kinderen begeleid, die deelnamen aan het ‘Fit4Life Lier’-programma.

 

Fit4Life Lier is een initiatief waarbij kinderen met obesitas professioneel begeleid worden in hun strijd tegen overgewicht. Door een  gerichte aanpak van o.a. een diëtiste, psycholoog en kinderarts, maar ook door een wekelijkse sportuur, worden de kinderen bewust gemaakt van een gezonde(re) levensstijl.

 

De speeljuf en kinesiste van de kinderafdeling van het ziekenhuis motiveren de kinderen om plezier te beleven aan bewegen in plaats van zich voor de tv of computer te zetten. Ook de zwemvereniging van Lier deelt in dit project door wekelijks 1 baan gedurende 1 uur vrij te houden voor deze sporters.

Yoni Buyens en Simon Vermeiren bij Fit4Life
Buyens-Vermeiren

Onze spelers hebben ter plaatse gezorgd voor de begeleiding: het helpen van de kinderen met hun oefeningen en zelf ook oefeningen en spelvormen aanbrengen.

 

De fijne namiddag werd afgesloten met een gezonde snack en een hantekeningsessie, waarbij de kinderen ook de kans niet lieten schieten om met de Lierse spelers op de foto te gaan. 

Als kers op de taart had Lierse nog een verrassing in huis: de kinderen van Fit4Life Lier mogen op 1 december mee oplopen met de spelers, bij de aftrap van de thuiswedstrijd tegen Rupel Boom.