Dessel

Lierse behaalt klinkende 0-4 zege op Dessel

10.02.2019

Na een collectieve topprestatie ging Lierse zaterdag met 0-4 winnen op bezoek bij Dessel Sport. De teller van opeenvolgende overwinningen staat ondertussen op 4, Lierse zette in 2019 een 13 op 15 neer.

De technische staf moest na de 9 op 9 slechts 1 noodgedwongen wissel doorvoeren. De geblesseerde Marvin Ogunjimi moest vanuit de tribune toekijken, zijn vervanger werd de uit blessure herstelde Antoine Bernier die zo zijn tweede cap voor de Kempenaren verzilverde.

BESTE EERSTE HELFT VAN HET SEIZOEN
Als we de statistieken moesten geloven voor aanvang van de wedstrijd, zou Lierse een moeilijke avond tegemoet gaan in het Armand Melis Stadion. Dessel behaalde immers in eigen stadion maar liefst 18 van zijn 24 punten. Een verwittigd man is er twee waard dachten de Pallieters, want ze schoten aan 200 per uur uit de startblokken.  Een eerste doelpoging van Buyens werd nog net op tijd afgeblokt, maar voor de eerste tien minuten om waren was het wel raak. Buyens  met een knappe voorzet richting de eerste paal, waar Vermeiren enig mooi de bal in één tijd binnenknalde. Lierse putte vertrouwen uit het vroege doelpunt en legde bijwijlen mooie combinaties op de mat. Zo kwam na mooi voorbereidend werk Vermeiren weer in kansrijke positie, maar zijn kopbal ging naast. Lierse bleef de bal mooi laten rondgaan, want halfweg de eerste helft tot de 0-2 leidde. Nelissen en  Buyens zorgden voor beroering in de zestien, Bernier pikte de bal op, kapte zich vliegensvlug vrij en schoot overhoeks binnen. Nog voor de kleedkamers werden opgezocht voor de rust, legde Lierse de wedstrijd in een definitieve plooi. Vermeiren werd in het straatje gestuurd, de thuisdoelman loste het voorzetschot en Boulaouali had de 0-3 maar binnen te leggen. De thuisploeg kon tegen dit alles maar weinig tegenin brengen, enkel twee goed aangesneden voorzetten van Smet zorgen voor een lichte dreiging, zonder gevolg echter. 

BEAUTY ALS VIERDE GOAL
Dessel had tijdens de rust duidelijk de typische bolwassing van de coach gekregen na een matige eerste helft, en startte dus met betere intenties aan de tweede helft. Gelukkig kon Lierse dat vierde kwartier rekenen op een uiterst secure doelman Rausin. Oog in oog met Gerits toonde onze goalie zicht de betere, in de herneming zweefde hij een schot van Smet uit de kruising. Om het trio van Desselse pogingen af te sluiten, redde Rausin kort daarna weer, hij tikte een kopbal tegen de paal en verhinderde een rebound door de bal tijdig weg te boksen. Voor Lierse het sein om na het uur het spel terug in handen te nemen. De ingevallen Van der Veken kopte de bal goed door tot bij Bernier, die aan een lange dribbel begon. Met een klassieke crochet schakelde hij zijn laatste man uit en trapte overhoeks de 0-4 op het bord. Knap doelpunt van de jonge Belgische winger, die zich met recht en reden man van de match mocht noemen. Het laatste kwartier behield Lierse verder de controle, waardoor de ruime zege een feit was.

Door de nederlagen van Deinze en Virton klimt Lierse in het klassement naar de tweede plaats. Volgende week trekken onze jongens naar die andere club als tweede gerangschikte in de reeks, Deinze. 

DESSEL: Kustermans, Smet, Remen, Haagen (72’ Robin), Vosters, Lenaerts, Tilburgs, Gerits, Jutten, Gaethofs (36’ Janssens), Vansimpsen (28’ Soladio).

LIERSE: Rausin, Sols, Wils, Smolders, Nelissen, Janssen, Maus, Buyens, Boulaouali (84’ Maes), Bernier (88’ Da Silva), Vermeiren (69’ Van der Veken).

DOELPUNTEN: 9’ Vermeiren 0-1, 23’ Bernier 0-2, 41’ Boulaouali 0-3, 70’ Bernier 0-4.

GELE KAARTEN: 43’ Vosters, 54’ Bernier, 62’ Buyens, 68’ Gerits.

SCHEIDSRECHTER: Lonnoy.

TOESCHOUWERS: 1.500.