JO

JO GILIS OP HUURBASIS NAAR LIERSE

22.07.2020

Lierse bereikte deze avond een akkoord met Jo Gilis. De 20-jarige aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van OH Leuven en tekende tot het einde van het seizoen.

De in Geel geboren Gilis is een jeugdproduct van de Vlaams-Brabantse club. In het seizoen 2017-2018 maakte de achttienjarige middenvelder onder coach Nigel Pearson zijn profdebuut bij de Leuvense club. Na dit seizoen werd hij in de wintermercato uitgeleend aan Eendracht Aalst. Bij de ajuinen speelde hij in de Eerste Amateurklasse tien wedstrijden.

De kersverse speler van geel-zwart gaf ons al een eerste reactie: “Deze transfer is voor mij enorm belangrijk in mijn verdere ontwikkeling als profvoetballer. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik veel speelminuten wil maken en hoop die bij deze club te krijgen. Er was al een tijdje interesse van geel-zwart en de interesse is wederzijds.Lierse is een prachtige club en ik kijk er naar uit om morgen bij de groep aan te sluiten. Mijn kwaliteiten? Ik ben een aanvallend ingestelde middenvelder, die ook op de flanken kan spelen. Door mijn snelheid kan ik veel diepgang brengen, iets waar het bij Lierse vorig seizoen misschien aan mankeerde. Overigens ben ik een specialist op stilstaande fases. Komend seizoen zal ik een vrije trap in de winkelhaak proberen krullen, schrijf dat maar op! (Lacht)