PLACCA

FESSOU PLACCA OP HUURBASIS NAAR LIERSE

02.10.2020

Lierse bereikte deze namiddag een akkoord met K. Beerschot VA omtrent de huurovergang van Fessou Placca. De 25-jarige aanvaller tekende tot het einde van het seizoen.

De pijlsnelle Placca speelt sinds 2016 voor Beerschot en groeide al snel uit tot publiekslieveling op het Kiel, met “Vamos a la Placca” als populair supporterslied tot gevolg. Hij speelde 96 wedstrijden voor de ratten, scoorde 30 doelpunten en gaf 9 assits.

Het was Herwig Van Lommel die in 2014 de Belgische voetbalcarrière van Fessou Placca lanceerde bij KFC Oosterzonen. Bij de club uit Oosterwijk speelde hij twee uitstekende seizoenen en werd hij al snel de revelatie in de Eerste Amateurklasse. Nu volgt er een fijn weerzien met ex-ploeggenoten als Toon Janssen, Simon Vermeiren en Jef Van Der Veken.

Sportief directeur Herwig Van Lommel gaf ons al een eerste reactie omtrent de terugkeer van zijn poulain: “Persoonlijk ben ik erg opgetogen dat we Fessou naar het Lisp kunnen halen. Ik heb hem in 2014 bij Oosterzonen de kans gegeven zich te tonen, en ik was al snel onder de indruk van zijn enorme kwaliteiten. Met Simon Vermeiren vormde hij destijds een dodelijk aanvalsduo. Met zijn snelheid en wendbaarheid was een gesel voor elke defensie. Deze transfer hebben we enkel en alleen kunnen realiseren omdat hij bij Beerschot op een zijspoor is beland. Het is mijn persoonlijke missie om zijn carrière een nieuwe boost te geven. Een speler als Fessou Placca verdient dit als geen ander.”

Welkom bij geel-zwart, Fessou!

 

PLACCA